Ez az oldal automatikusan le van fordítva románról angolra.

Az alap befektetési jegyeinek értékesítése

ONLINE

Interneten vagy mobil banki szolgáltatáson keresztül

A Banca Transilvania ügyfelének kell lennie, és aktív BT24 Internet vagy Mobile Banking szolgáltatással kell rendelkeznie.
Válassza ki a Pénzügyek -> Befektetési alapok menüpontot.
Itt információkat talál a befektetett összegről, a befektetés aktuális értékéről és a birtokolt befektetési jegyek számáról. A visszaváltási megbízás elküldése gyors és egyszerű, mindössze néhány lépésből áll.

Bejelentkezés Neo / BT24


BÁRMELY BT ÜGYNÖKSÉGEN KERESZTÜL

Vagy a BT Asset Management székhelyén

A kifizetés a Tájékoztatónak megfelelően a visszaváltási kérelem nyilvántartásba vételétől számított legfeljebb 10 munkanapon belül történik, de általában ez a folyamat 2 munkanapot vesz igénybe. 

Ha visszaváltást kér, csak a kívánt összeget kell megadnia, az eladott alaprészvények számát az alapkezelő társaság a kérelem nyilvántartásba vételét közvetlenül követő munkanapon számítja ki (az alaprészvény értéke a visszaváltási kérelem benyújtásának napján lévő eszközöket tükrözi). A BT Asset Management alapokból történő valamennyi visszaváltási művelet a befektetési számlák tulajdonosainak a Banca Transilviánál nyitott bankszámláján történik. A Banca Transilvania forgalmazási hálózatában nyilvántartott visszaváltási megbízásokat a két szervezet között bevezetett informatikai alkalmazásokon keresztül továbbítják a BT Asset Management SAI befektetési alapkezelő társaságnak. A visszaváltási megbízásokat a befektetők személyesen a Banca Transilvania internetes banki alkalmazásában regisztrálhatják.

A BT ügynökségek listája

A befektetési alapok nyereségének adóztatása

2023.01.01-től kezdődően a nyílt végű befektetési alapokba történő befektetésből származó nyereséget a magánszemély befektetők forrásadóval fogják adóztatni az alábbiak szerint:
  • 1%-os kulcs alkalmazásával minden olyan értékpapír átruházásából származó nyereségre, amelyet a megszerzéstől számított 365 napot meghaladó időszakon belül szereztek és adtak el; 
  • 3%-os kulcs alkalmazásával minden olyan értékpapír átruházásából származó nyereségre, amelyet a megszerzéstől számított 365 napnál rövidebb időn belül szereztek és adtak el;

Az esedékes adókról bővebben itt olvashat.

Gyakran ismételt kérdések a befektetési alapokkal kapcsolatban

Információ kérése

Szüksége van a segítségünkre?
Ha befektető szeretne lenni és alaprészvényeket vásárolni, töltse ki az alábbi űrlapot, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Szeretne feliratkozni a BT Asset Management hírlevelére?

  • Iratkozzon fel és kapjon havi híreket a BT Asset Management befektetési alapjairól.

  • Bármikor leiratkozhatsz, itt megtudhatod, hogyan.