Ez az oldal automatikusan le van fordítva románról angolra.

Kik vagyunk

A BT Asset Management SAI a Banca Transilvania Financial Group tagja, befektetési alapkezelő társaság. Nyílt végű befektetési alapok és alternatív befektetési alapok kezelését végzi, a pénzügyi eszközök széles skáláján (részvények, kötvények, állampapírok, betétek stb.) történő elhelyezéssel.

A vagyonkezelési üzletág 2005-ben indult szerény ügyfélszámmal. Azóta minden évben sikerült növelnünk azoknak a számát, akik bizalmat szavaztak a BT Asset Management SAI termékeinek. Így jutottunk el oda, hogy 2024-ben több mint 150 000 ügyfelünk és több mint 4 milliárd RON értékű vagyonunk lesz. Az ügyfeleink által belénk vetett bizalom a legfontosabb elismerés, amit kaphatunk, és a jövőre nézve stabil fejlődésre és jelentős számú befektető bevonására törekszünk.

Úgy véljük, hogy a BT Asset Management SAI által kínált termékeken keresztül a helyi vállalkozói szellem erős támogatói vagyunk. A Banca Transilvania pénzügyi csoport része vagyunk, amely megértést és támogatást tanúsít azok iránt, akik vállalkozni szeretnének és sikerre vágynak. Így számos lehetőséget biztosítunk a pénzbefektetéshez és minden befektető megtakarításainak mozgósításához, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a tőkepiaci lehetőségekből.

A romániai pénzügyi életben már jelen vannak velünk együtt működő szervezetek, a fő részvényesünk a Banca Transilvania S.A.:

Mindezek az elemek hozzájárultak a BT Asset Management SAI növekvő szerepéhez a helyi befektetési alapok iparágában, a vállalat a legnagyobb romániai alapkezelők között van jelen. A BT Asset Management SAI által kezelt alapok olyan román és külföldi magánszemélyeket és vállalatokat céloznak meg, akik nem rendelkeznek elegendő információval ahhoz, hogy a tőkepiaci műveletekben jelen lévő kockázatok csökkentésével egyénileg tudjanak portfóliót építeni. Az alapjainkba történő befektetés előnyei az ügyfélnek nyújtott minőségi szolgáltatások, valamint a portfólió diverzifikációja csökkenti a piaci műveletekben jelenlévő kockázatokat.

Jelenleg a BT Asset Management SAI részvénytársaságként alapított, 7 165 700 Ron alaptőkével rendelkezik, és a Nemzeti Értékpapír-bizottság (jelenleg a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság) engedélyezte számára, hogy az értékpapírokkal foglalkozó kollektív befektetési vállalkozásokról és befektetési alapkezelő társaságokról szóló 32/2012 GEO rendelkezéseivel összhangban szolgáltatásokat nyújtson, és a Nemzeti Értékpapír-bizottság (jelenleg a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság) nyilvántartásában PJR05SAIR/120016/29.03.2005 számon szerepel.

A BT Asset Management SAI az ASF 30/01.02.2018. számú engedélye alapján alternatív befektetési alapkezelőként is rendelkezik engedéllyel, és ebben a minőségében a Pénzügyi Felügyelet nyilvántartásában PJR071AFIAA/120003/01.02.2018 számon szerepel.

A BT Asset Management SAI a személyes adatok kezelése tekintetében az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 679/2016/EU rendelet rendelkezéseinek megfelelően személyes adatokért felelős adatkezelő.

A Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti, a nemzetközi adóügyi megfelelés javításáról és a FATCA végrehajtásáról szóló megállapodás alapján a BT Asset Management SAI saját nevében, a 4ID1WZ.00002.ME.642 globális közvetítői azonosító számmal (GIIN) rendelkező, FATCA-státusszal rendelkező pénzügyi intézményként (IGA Model 1 megállapodás alapján) van bejegyezve az Internal Revenue Service (IRS) nyilvántartásában.

Az új adóeljárási kódex 2016.01.01-i hatálybalépésével, amely nemzeti szinten átülteti az adózás területén az automatikus információcseréről szóló 2014/107/EU irányelvet a közös jelentési szabványon (CRS) keresztül, a BT Vagyonkezelő ÁSZ köteles alkalmazni a kódex szerves részét képező jelentési és adóügyi átvilágítási szabályokat.

A BT Asset Management SAI a LEI kóddal van regisztrálva : 25490007RQZBTI91HW10, a jogi személyazonosító kód, amely a globális szabvány (ISO 17442) alapja, és amely egyértelműen és egyértelműen azonosítja a pénzügyi tranzakciókban részt vevő jogi személyekhez tartozó kulcsfontosságú információkat.

Csapatunk

Annak érdekében, hogy a lehető legközelebb kerüljenek a befektetőkhöz, a BT Asset Management SAI csapatának néhány tagja bemutatkozik:

Dan DASCAL
FŐIGAZGATÓ
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: dan.dascal@btam.ro

Dan Dascal 1996-ban végzett a kolozsvári Automatizálási és Számítástechnikai Karon. A romániai tőzsdével először 1997-ben került kapcsolatba, amikor tőzsdei brókerként kezdett dolgozni. Dan 2002-ben csatlakozott a Banca Transilvania csoporthoz a BT Securities (jelenleg BT Capital Partners) csoporthoz, ahol operációs igazgató volt. Dan 2017-ben csatlakozott a BT Asset Management SAI-hoz, ahol 2023-ig a vezérigazgató-helyettesi - befektetési igazgatói pozíciót töltötte be, majd kinevezték vezérigazgatónak.

Dan a tőkepiacon eltöltött több mint 25 éves tevékenysége során szerzett alapos ismeretekkel rendelkezik, és pályafutása során a román tőkepiacon működő vezető vállalatok kulcsfontosságú részlegeit vezette.

Calin CONDOR
FŐIGAZGATÓ-HELYETTES
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: calin.condor@btam.ro

Calin Condor 1993-ban végzett a Kolozsvári Műszaki Egyetemen, és két posztgraduális tanulmányt folytatott üzleti adminisztráció, valamint banki és tőkepiacok szakon. Pályafutását 1995-ben kezdte a Banca Transilvania Banknál, és idővel a Banca Transilvania Pénzügyi Osztályának igazgatóhelyettesi, a Private Banking Osztály igazgatóhelyettesi és a Compliance Osztály igazgatóhelyettesi pozícióját töltötte be. 2021-től a BT Asset Management csapatához csatlakozik, ahol a leányvállalat operatív tevékenységét koordinálja.

Tudor IRIMIEA
ELADÁSI VEZETŐ
Telefon: +40 (0)752.190.431
E-mail: tudor.irimiea@btam.ro

Tudor Irimiea 2007-ben szerzett diplomát a kolozsvári Közgazdaságtudományi és Üzletviteli Karon, jelenleg pedig az Egyesült Királyságban, a Hull Egyetemen tanul Executive MBA szakon.

A diploma megszerzése után a bankszektorban kezdett dolgozni, elsősorban az értékesítési szegmensben. 2013 óta tőzsdei brókerként dolgozik, 2015-ben pedig megalapította az első romániai befektetői klubot. 2017 óta a BT Asset Management SAI csapatához tartozik, jelenleg értékesítési koordinációs pozícióból dolgozik.

Cristian NISULESCU
REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ, BUCURESTI ÉS DÉLI RÉGIÓ
Telefon: +40 (0)756.116.118
E-mail: cristian.nisulescu@btam.ro

Cristian Nisulescu 2010 óta a Számviteli, Audit és Vezetői Informatika Kar végzős és mesterszakos hallgatója. Az évek során pénzügyi tanácsadóként, könyvelőként és elemzőként dolgozott. Tevékenységét 2016-ban kezdte a Banca Transilvania Banknál, 2018 óta pedig a BT Asset Management csapatához csatlakozott, a regionális értékesítési vezetői pozíciót töltötte be, ahol az ország déli régiójában biztosítja az ügyfelekkel való kapcsolatot és népszerűsíti a befektetési termékeket.

Eduard INIZIAN
REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ, BUCURESTI ÉS DÉLI RÉGIÓ
Telefon: +40 (0) 730.016.794
E-mail: eduard.inizian@btam.ro

Eduard Inizian több mint 15 éves banki tapasztalattal rendelkezik, és az amerikai Tulane Egyetemen szerzett tőkepiaci szakképesítést.

A Raiffeisen Banknál és az Erste Asset Management SAI-nál dolgozott, ahol az intézményi ügyfélkör kiépítése volt a prioritása. Eduard 2021 óta a BT Asset Management csapatának tagja, a regionális értékesítési vezetői pozíciót tölti be, Bukarestben és az ország déli régiójában.

Sebastian CALARA
MOLDOVAI REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
Telefon: +40 (0)743.065.514
E-mail: sebastian.calara@btam.ro

Sebastian Calara a bákói "Vasile Alecsandri" Közgazdaságtudományi Karon szerzett diplomát, majd a bákói "George Bacovia" Egyetemen végzett posztgraduális tanulmányokat üzleti menedzsment szakon.

Az évek során a BRD-GSG-nél és az Omniasig VIG SA-nál dolgozott, különböző pozíciókat töltött be az értékesítési osztályokon. 2014 óta csatlakozott a BT Asset Management SAI-hoz, ahol az ország keleti régiójában a termékpromócióért felelős.

Kristof Kondrat
ERDÉLYI REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
Telefon: +40 (0)746.288.320
E-mail: kristof.kondrat@btam.ro

Kondrat Kristof a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem üzleti adminisztráció szakán tanult. 2021-2023 között tőzsdei brókerként dolgozott a Tradeville SA-nál. Ezt megelőzően több oktatási projektben is részt vett, mint például a Minutul Financiar nevű, a helyi tőzsde népszerűsítésére irányuló projektben. 2023-tól csatlakozik a BT Asset Management SAI csapatához, azzal a céllal, hogy népszerűsítse a termékeket és tartsa a kapcsolatot az erdélyi ügyfelekkel.

Rares TRIF
ELEMZÉSI ÉS VAGYONKEZELÉSI IGAZGATÓ
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: rares.trif@btam.ro

Rares Trif 2008-ban szerzett diplomát a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaságtudományi és Üzletviteli Karán, pénzügy-bankár szakon, majd ugyanezen intézményben üzleti menedzsmentből szerzett mesterdiplomát. Részt vett a Román Bankintézet által szervezett szakosító tanfolyamokon, 2017-ben pedig megszerezte az ICMA Center által, az Egyesült Királyságbeli Readingi Egyetemmel partnerségben kiadott nemzetközi Fixed Income tanúsítványt.

Rares 2013-ban csatlakozott a BT Asset Management alapkezelési részlegéhez. Alapkezelői pozícióba 2017-ben került, ahol a fix kamatozású befektetések kezeléséért felelt, jelenleg pedig a befektetési részleg munkáját koordinálja.

Andrei IUPCEANU
ALAPKEZELŐ
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: andrei.iupceanu@btam.ro

Andrei Iupceanu a Babes-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karán és a Bogdan-Voda Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szerzett diplomát. A Bogdan-Voda Egyetemen szerzett mesterdiplomát a közigazgatás, a hitelintézetek és a kereskedelmi vállalatok vezetése szakon. Mindezt kiegészíti a Román Bankintézet által szervezett speciális tanfolyamokon való részvétel.

2005-ben, nem sokkal a BT Asset Management megalapítása után Andrei csatlakozott az alapkezelő csapathoz, ahol főként RON és USD-ben denominált fix kamatozású alapok befektetéseit kezelte.

Roland NAGY, CFA
ALAPKEZELŐ
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: roland.nagy@btam.ro

Nagy Roland 2016-ban végzett a Közgazdaságtudományi Kar számviteli szakán, és 2021 óta rendelkezik CFA (Chartered Financial Analyst) minősítéssel.

Roland közvetlenül a diploma megszerzése után a Banca Transilvania pénzügyi csoporthoz csatlakozott, ahol pénzügyi elemzőként szerzett tapasztalatot, 2019 óta pedig a BT Asset Management SAI SA-nál ágazati alapokat kezel.

Ioana SIMA
ALAPKEZELŐ
Telefon: +40.(0)751.073.765
E-mail: ioana.sima@btam.ro

Ioana Sima 2000-ben végzett a kolozsvári UBB Közgazdaságtudományi és Üzletviteli Karán, és mesterdiplomát szerzett üzleti adminisztrációból.

A diploma megszerzése után a bankszektorban kezdett el dolgozni a lakossági hitelezési részlegen, majd 2007-től 2014-ig a BCR-en belül a vállalati és ingatlanfinanszírozási területen dolgozott. 2016-tól a Banca Transilvania bankhoz csatlakozott, mint szakértő, majd a Strukturált Finanszírozási Szolgálat erdélyi régiójának vezetője, ahol az ingatlanfinanszírozási portfóliót kezeli. Ioana 2023 áprilisa óta a BT Asset Managementnél dolgozik, jelenleg a BT Property Alternative Real Estate Fundot kezeli.

Irinel TOLESCU
DIGITÁLIS FEJLESZTÉSI IGAZGATÓ
Telefon: +40.(0)758.230.839
E-mail: irinel.tolescu@btam.ro

Irinel Tolescu 1997-ben végzett a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem földrajz szakán, majd 2008-ban elvégezte a Román Bankintézet menedzsment és marketing szakirányú továbbképzéseit.

Tevékenységét a BT Csoportnál 2007-ben kezdte a kiskereskedelmi részlegen, majd 2011-ben csatlakozott a BT Asset Management SAI csapatához az értékesítési részlegben. Ez idő alatt értékesítési és marketingigazgatói pozíciót töltött be, jelenleg pedig a vállalat projektjeinek megvalósítását koordinálja a Digitális Fejlesztési Osztályon belül.

Adrian VUSCAN
GAZDASÁGI IGAZGATÓ
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: adrian.vuscan@btam.ro

Arian Vuscan a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának pénzügy-bankár szakán végzett, és posztgraduális tanulmányokat folytatott, mint okleveles könyvvizsgáló és pénzügyi ellenőr. 

Szakmai szempontból Adrian a BT Asigurari, a Groupama Asigurari és az Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare-Reasigurre din Romania csapatainak tagja volt, különböző vezetői pozíciókban. 1998 és 2004 között a román parlament költségvetési és pénzügyi bizottsága a Román Nemzeti Bank cenzorának nevezte ki. 

2016 óta a BT Asset Management pénzügyi igazgatója, 2020 óta pedig a BT Pensions pénzügyi igazgatója.

Corina PAICU
OPERATÍV IGAZGATÓ
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: corina.paicu@btam.ro

Corina Paicu 1987-ben végzett a Babes-Bolyai Tudományegyetem Matematika Karának informatikai szakán. 1995-2004 között az SC SPOR SA-nál, az ARDAF befektetési alap kezelőjénél dolgozott, ahol az eszközszámítási iroda vezetőjeként tevékenykedett. 2006 márciusában csatlakozott a BT Asset Managementhez, ahol 2006 szeptembere óta az Üzemeltetési Osztály vezetője, 2013 májusa óta pedig az Üzemeltetési Osztály igazgatója.

Renate SAS
MEGFELELŐSÉGI TISZTVISELŐ
Telefon: +40(0)754.066.517
E-mail: renate.sas@btam.ro

A BT Asset Management SAI teljes csapata elkötelezett az általa kezelt alapok befektetői iránt, és a kezelt vagyon növekedésére törekszik. Ugyanakkor különleges nyitottságot kínálunk azok számára, akik még nem tették meg a befektetővé válás felé a lépést, a törődés és az átláthatóság révén, mivel hiszünk abban, hogy a gyümölcsöző együttműködéshez kölcsönös tisztelet és bizalom szükséges.

Köszönjük tehát azoknak, akik minket választottak, és azoknak, akik még nem a mi ügyfeleink, meghívjuk Önöket, hogy ismerkedjenek meg velünk!

Filozófiánk

A BT Asset Management SAI tisztában van azzal, hogy a befektetők nagy jelentőséggel bírnak az általa kezelt alapok iránt tanúsított bizalomban. Ebben a tekintetben minden vállalt tevékenységünknek számos közös eleme van, amelyek meghatároznak bennünket:

  • Ügyfélközpontúság: mindent megteszünk, hogy megismerjük, kiszolgáljuk és kielégítsük ügyfeleink kívánságait.
  • Folyamatos dokumentáció, kutatás és elemzés: minden befektetési döntést a kezelt alapok vagyonára alapozunk, és kiemelten fontosnak tartjuk a folyamatos tájékoztatást.
  • A kockázatok megértése: különös figyelmet fordítunk azoknak a kockázatoknak az enyhítésére, amelyeknek a befektetők befektetési alapjainkban ki vannak téve.

Petíciók

A fogyasztók a BT Asset Management SAI SA, illetve a nem banki pénzügyi szektorban működő alternatív vitarendezési szervezethez (SAL-FIN) fordulhatnak a BT Asset Management SAI SA tevékenységével kapcsolatos petíciók rendezésére vonatkozó eljárásban meghatározott feltételek szerint.

A BT Asset Management SAI SA tevékenységével kapcsolatos petíciók megoldására vonatkozó eljárás itt érhető el.

A SAL-FIN elérhetőségei a www.salfin.ro oldalon találhatók.

Befektetési politika/AGA

Befektetési politika/AGA

Átláthatósági információk

Átláthatósági információk 

Pénzügyi információk

Válassza ki a számviteli jelentések évét:
Év

Javadalmazási politika

Javadalmazási politika

Fenntarthatósági politika

A BT Asset Management SAI S.A. nem veszi figyelembe a befektetési döntések fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt negatív hatását. A BT Asset Management SAI S.A. kidolgozta a következőket Fenntarthatósági politika és a fenntarthatósági kockázatok integrálása a BT Asset Management SAI.S.A. szintjén.

A személyes adatok védelme

A személyes adatok feldolgozására vonatkozó szabályzat 2018.05.24-től - 2020.02.29-ig érvényes.

Személyes adatok feldolgozására vonatkozó szabályzat, amely 2020.03.01-től érvényes.

A személyes adatok feldolgozására vonatkozó szabályzat, amely 2021.03.17-től érvényes.

Szeretne feliratkozni a BT Asset Management hírlevelére?

  • Iratkozzon fel és kapjon havi híreket a BT Asset Management befektetési alapjairól.

  • Bármikor leiratkozhatsz, itt megtudhatod, hogyan.